hits

JEG TVINGER MINE BARN TIL RUTINER. SLIK KAN DU GJØRE DET SAMME. LISTE TIL Å PRINTE UT.

Kjære leser,

I april har jeg vært mor i 30 år - jeg har vært husmor like lenge. Et og annet har jeg lært meg på veien. Den viktigste lærdommen jeg kan trekke frem er at gode rutiner uneletter mye arbeid. Det vil si: lærer du barna dine, for eksempel, tll å re opp sengen når de står opp, rydder bort lekene når de er ferdig med leken og før de begynner på neste, sette bort tallerken etc etter at de har spist, legge klær i skittentøyet og at hver ting har fast plass, skoene skal stå i skohyllen, jakken henge på kanggen, luer og votter i skuffen.  Slikt holdes huset ryddig. Alltid.  Jeg skriver tvinger. Det ligger ikke dramatikk og tvang utover at jeg er konsekvent. Det vil si: Om morgenen når alle avtalte gjøremål er feridig ( de er samme hver dag) så kan iPad tas i bruk. Ny lek kan ikke startes før forige lek er ryddet opp. Klær som ikke er i skittentøykurven blir ikke vasket. Når kvelden kommer fås ikke Ipaden tas i bruk i de tilmålte 30 min hvis ikke alle gjøremål er gjort. De fleste barn liker å være flinke og de liker rutiner. Det gir trygghet

Jeg tør påsta å rydde normalt utgjør over halvparten av tiden man bruker til å holde det rent. Lærer du barna dine å rydde etter seg så får du en mye enklere hverdag. Forsøk - det er verdt det!

Nest tips er at du bruker 15 minutter før du legger deg til å rydde. Å starte dagen på et ryddig kjøkken eller bad er langt hyggligere. Sett nedtelling på 15 min og bruk ikke mer enn det.  Gjør ting regelmessig da det enklere og morsommere. Og husk! Kjøp deg blomster til deg selv - hver fredag. Om ingen andre gjør det. Det fortjener du <3 Lykke til

Her har jeg laget en liste over slik jeg vasker huset. Det passer for meg. Kanskje passer det for deg også.

Cleaning home
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


 

7 kommentarer

Personlig Utvikling

06.01.2017 kl.00:55

Meget gode tips. Vil prøve den ut. Trenger bedre rutiner. :)

Husmorskolen

06.01.2017 kl.09:46

Personlig Utvikling: Takk - Rutiner er en god venn, når de funker. Lykke til!

Silje

06.01.2017 kl.08:18

Her var mange gode tips! :) Mye kjekt å finne på din blogg!

Ps: Jeg selger Oriflame produkter, har lagt ved link til min nettbutikk :)

Husmorskolen

06.01.2017 kl.09:56

Silje: Takk igjen! Har vært innom siden din på Oriflame - takk for linken.

Ida

06.01.2017 kl.09:13

Synes listen var litt ekstrem jeg. Holder det ikke vaske i feks komfyr/micro hver sesong, og ikke månedelig? samme med kjøleskap. Blir ikke så fort skitten. Tror ikke jeg har vasket så ofte og fortsatt er det ikke særlig skitten.

Holder det ikke å bære ut søpla en gang per uke å? Søppelbilen kommer vel ikke mer enn en gang i uka, eller den gjør det her. Blir ikke så mye søppel fylt opp at det er nødvendig å tømme hver uke. o.o Sengetøy holder vel å skiftes hver mnd eller noe... ?

Husmorskolen

06.01.2017 kl.10:00

Ida: Hei Ida. Listen er laget slik det passer for meg og min familie. Vask når det treng og når du har lyst.
Synes personlig at micro og kjøleskap bør vaskes hver måned - et rent kjøeskap gjør at matvarene holder seg lengre og det blir ikke mugg så lett. Personlig liker jeg å tømme søppel hver dag - synes den gjør seg bedre i søpplekassen ute enn inne. Jeg elsker å legge meg i rent sengetøy - og mener en gang i måneden er i det minste laget. Men! Dette er min personlig menig. Alle gjør som de ønsker, uten at jeg har tenkt å kritisere. For meg handler det om å holde det rent, fremfor å gjøre det rent. Vasker man ofte er ikke jobben noe jobb. Man holder tingene sine ved like og man slipper å kjøpe så ofte nytt.

06.01.2017 kl.12:10

Kjempefin liste! Som dratt ut fra livet mitt - før jeg fikk barn.. hehe. Jeg streber fortsatt etter å holde det rent og ryddig, men hverdagen har blitt drastisk forandret. Jeg må nok tilrettelegge slik at det kan bli en rutine igjen. Innlegget ditt motiverte meg, jeg kunne føle renheten av et hjem mens jeg leste. Deilig følelse :) Når det angår å "tvinge" barn til å rydde etter seg og bidra så er jo det helt supert! Det å la barn få slippe unna slike gjøremål er bare ren bjørnetjeneste spør du meg.

Skriv en ny kommentar

Husmorskolen

Husmorskolen

52, Ski

Jeg blogger om hvordan du kan holde orden i hjem og hode. Jeg ønsker å inspirere til små forandringer i hjemmet ditt, som gjør livet litt enklere. Husmorskolen gir tips, råd og kunnskap om de huslige oppgavene.

Kategorier

Arkiv