hits

MEATFREE MONDAY - BAKT SØTPOTET FRIES MED PARMESAN OG PERSILLE OG RØBETBURGER

I ti år år vi praktisert meatfree monaday -kjøttfri mandag.

Dette har vært en fin mulighet til å prøve nye retter. Gjennom årenes løp har vi fått en favoritt og det er fritert søtpotet. Denne serveres med persille og parmesan.De er enkle å lage.

Start med med ferske søtpoteter. Du bestemmer selv om du vil skrelle de eller ikke. Ditt valg! Nøkkelen er hvordan du deler de opp. For å få de like mye bakt så må de være mest mulig like i størrelsen. Jeg synes det blir best når de er ca halv cm. Da blir de perfekte med sprø utside og myk innside. 

Legg potetstavene i en bolle - hell over litt olje. Velg din favoritt - jeg bruker olivenolje, sammen med salt, pepper og en liten klype cayennepepper. Legg en bakepapir på stekebrett og spre potetstavene utover. Stek den til sprø perfeksjon og snu du et par ganger underveis. Slik at de blir jevt stekt.Når de er gyldne tas de ut - stekes på 200 C i 15 - 20 min. . Dryss hakket persille og fersk revet parmesan. Så er det klart for servering.

Vi bruker gjerne ferdig burgere: av bønner eller røbetter til. Barna synes også dette er veldig godt. Disse kjøpet jeg i Sverige 

Én kommentar

elisebr

09.01.2017 kl.10:09

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Husmorskolen

Husmorskolen

52, Ski

Jeg blogger om hvordan du kan holde orden i hjem og hode. Jeg ønsker å inspirere til små forandringer i hjemmet ditt, som gjør livet litt enklere. Husmorskolen gir tips, råd og kunnskap om de huslige oppgavene.

Kategorier

Arkiv