hits

6 GRUNNER TIL Å TA FRA BARNA LEKENE

Ta lekene fra barna dine og slutt å tro at mange leker er det beste for barnet ditt. Du tar feil.

Praktiser leketøy minimalisme. Barn vil få mye i en slik prosess og du vil spare både lommebok og miljø.

Start med å sorter alle lekene i egnede kasser.

Hvis noen av lekene ikke blir brukt selg de eller gi de bort til et bort formål.

Å selge leker kan være en fin måte å lære barnet ditt verdien av penger og ting. Ønsker barnet seg noe er sparing et fint alternativ og å selge leker kan være smart del av finansieringen.

Kreativitet + Innovasjon

Det var en gang et barn som hadde et komplett utvalg av superheltklær. Batman, Superman, Spiderman og Ironman. Heldig, ikke sant?

Så var det et annet barn som hadde et laken. Barnet bandt det rundt halsen og var alle de superheltene. Da det var ferdig, forvandlet barnet det til et teppefort og deretter en gardin for sitt dukkeshow. Å ha færre leker er direkte årsak til mer kreativitet og innovasjon. Dette er egenskaper vi alle ønsker å fremme i våre barn.

Praktisere «å dele»

Deling er en sosial atferd som har utviklet seg som et middel for å holde freden. Det kommer ikke naturlig; derfor må det praktiseres. Når du lever med færre leker, blir barn tvunget til å utvikle grenser og begrenser det som utøver denne viktige sosiale ferdigheten oftere.

Uavhengig lek

Når barna har færre leker, leker de mer selvstendig. Barnet enkelt finne det de trenger. Dette betyr at de kan ta ut hva de ønsker på egenhånd og sette dem bort. Det er ikke mer "jeg kjeder meg" eller "hva skal jeg finne på ". Alternativene er tilgjengelige, som setter scenen for barna å dykke inn, delta i lek og tenke utenfor boksen med nye måter å bruke lekene de har.

Reduser stress

Rot skaper stress. Hvis du ikke klarer å holde lekene ryddet opp og organisert, hvordan i verden kan du forvente at små barn skal klare samme oppgave? Dette betyr at du skal rydde opp lekene, redusere til en overkommelig oppgave og ha en klar regel:

FØR EN NY LEK SETTES I GANG MÅ FORRIGE LEK VÆRE RYDDET BORT.

Det er noe rolig og beroligende om alt som har sitt sted.

Bevisst forbruk

I verden av online shopping, kan du kjøpe noe med et klikk på en knapp eller gå inn i en butikk å kjøpe noe man har lyst på. Leker bør ikke være impulskjøp. Leker bør være varer som er høyt verdsatt og har et viktig sted i hjemmet og for barna dine.

Glade foreldre

Infører du denne forandringen vil du se se alle disse verdiene utvikle seg hos barna dine. Færre leker vil føre til mindre masing , mer deling, uavhengig lek, kreativitet, sammen med grunnlag for å bli bevisste forbrukere. Hvis dette høres ut som en oppskrift på en lykkeligere forelder, har du rett. Det er det. Som foreldre påvirker vår personlige lykke våre barn og den generelle velvære av familien vår. Det starter med oss. Altså deg og meg.

Har du lyst på en liste med hvilke leker du bør ha til barnet ditt?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Husmorskolen

Husmorskolen

52, Ski

Jeg blogger om hvordan du kan holde orden i hjem og hode. Jeg ønsker å inspirere til små forandringer i hjemmet ditt, som gjør livet litt enklere. Husmorskolen gir tips, råd og kunnskap om de huslige oppgavene.

Kategorier

Arkiv